Fragmente de iarnă

Veselie-n farfurie! Cam așa au stat lucrurile la cea de-a  doua cină gastronomică ce a avut loc la Fragment.

Luni, 14 decembrie, ne-am adunat voioși la restaurant pentru a gusta din preparatele absolut minunate ale chef-ului Dragoș Tudoran. Am râs, am împărtășit povești și ne-am simțit bine, dar nimic nu ar fi fost la fel fără mirosul plăcut și gustul unic redat de chef-ul nostru. Am așteptat cu nerăbdare să gustăm din mâncarea pregătită, adulmecând mirosul senzațional ce venea din bucătăria restaurantului. Nerăbdători fiind din fire nu am rezistat prea mult fără să gustăm, fiind plăcut surprinși de iscusința chef-ului, dar și de munca depusă pentru a alege și crea un meniu atipic în zilele noastre.

“Un amestec al bucătăriei europene clasice, cu un gust al copilăriei și cu o parte puternic asiatică”, așa își descrie Dragoș Tudoran meniul ce a încântat toate privirile și a trezit simțurile gustative la viață.
În ceea ce privește fiecare farfurie în parte, am gustat din cele mai interesante preparate culinare, începând cu o caracatiță într-o brioșă, ca mai apoi, spre final, să ne îndulcim cu un desert de ciocolată alcătuit din ingrediente atent alese. Finețea, dar și talentul s-au văzut în felul în care echipa noastră de profesioniști au ajutat la realizarea fiecărei porții în parte.

Caracatița, brioșe, fenel confiat, unt brun

Italian în prezentare, dar cu un gust asiatic, precum chef-ul Dragoș Tudoran îl prezintă, calcanul  a fost pe departe cel mai interesant preparat al serii. Simplitatea a fost elementul ce a stat la baza preparatului, dar nu degeaba se spune că lucrurile simple sunt cele mai prețioase.

calcan marinat

Un alt preparat al serii a fost oul marinat împreună cu ravioli de sfeclă. Dacă până acum influența asiatică a fost un element principal în realizarea preparatelor, oul marinat a redat eleganță și a adus culoare în farfurie, dar și în gust. Vinul a fost special folosit pentru a reda un gust franțuzesc, ceea ce s-a potrivit perfect cu ingredientele din farfurie.

Ou marinat în vin roșu, ravioli de sfeclă

Mielul, carnea nobilă, din punctul de vedere al chef-ului, a reprezentat un amestec al bucătăriei asiatice cu cea franceză. Gustul delicios al cărnii a fost completat de un mango murat.

Miel, mango murat, frunze

În ceea ce privește deserturile, acestea au fost inspirate din bucătăria Americii de Sud, aducând din nou simplitate în farfurie, dar păstrând elementele originale. Chef Dragoș Tudoran declară că fiecare desert a avut un stil aparte, fie că vorbim de un desert făcut sandwich sau unul în stil OZN.

Ciocolată, tofee, tonka, cremă gorgonzola

Pain depices, fruct de cactus, ulei de trufe

Pe lângă preparatele delicioase, am avut ocazia să petrecem câteva ore cu oameni frumoși, care au rămas impresionați de tot ceea ce au văzut sau gustat.  De asemenea, chef Dragoș Tudoran a declarat că a rămas plăcut impresionat de atenția pe care restauratul nostru o acordă micilor detalii, lucru ce ne diferențiază de alte restaurante. Noi ne-am simțit bine, am avut parte de o atmosferă magică, potrivită perioadei în care ne aflăm. Dorim să mulțumim persoanelor care au participat la eveniment și care ne-au ajutat să scriem un nou fragment la povestea restaurantului nostru. Ne vedem luna viitoare cu noi surprize! Vă mulțumim!